YENİ Parti'den siyasi hamle: "Hakikatin önüne geçemediler" diyerek dijitale taşıdılar

YENİ Parti, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Millet Şahidimdir” adlı kitabı ile İBB davasında yaptığı savunmanın tam metinlerini kamuoyunun erişimine açtığını duyurdu. Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun önce mahkemede savunma yapmasının engellendiği, ardından savunmasını kitaplaştırdığı eserin yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, kitabın ve mahkeme savunmalarının yayımlandığı iki ayrı internet adresinin de paylaşıldığı bildirildi.
YENİ Parti’nin açıklamasının tamamı şöyle: “15,5 milyon vatandaşımızın oylarıyla Cumhurbaşkanı Adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun önce mahkemede savunma yapmasını engellediler, ardından ‘Millet Şahidimdir’ adıyla hazırlanan savunma kitabına yasak getirdiler. Ama hakikatin önüne geçemediler. Şimdi hem ‘Millet Şahidimdir’ kitabını hem de Ekrem İmamoğlu’nun İBB Davası’ndaki savunmasının tam metinlerini milletimizin vicdanına ve takdirine sunuyoruz. Millet şahidimizdir. Adalet er ya da geç yerini bulacak!”
KİTABIN DAĞITIMI VE SATIŞI YASAKLANMIŞTI
İmamoğlu’nun İBB davası kapsamında hazırladığı savunmasını kitaplaştırmasının ardından İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, 27 Ağustos 2026’da eserin basılmış ve basılmakta olan nüshalarına el konulmasına, dağıtımının ve satışının yasaklanmasına karar vermişti. İmamoğlu, 14 Ekim’de başlayan ve dört gün süren mahkeme savunmasında kitabının basım sürecine yönelik müdahaleleri ayrıntılarıyla anlatmış, savunma hakkının kısıtlandığını savunmuştu.
YENİ Parti, mahkeme savunmalarının tamamlanmasının ardından hem yasaklanan kitabı hem de İmamoğlu’nun duruşmalardaki konuşmalarının tam metinlerini yayımladığını açıkladı.
Millet Şahidimdir kitabını indirmek için: https://vorwaerts.de/imamoglu
Savunmanın tam metnini okumak için: https://ekremimamoglu.com/konusmalarim/
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN


İstanbul merkezli 3 ilde nefret operasyonları: 15 ...

Sergen Yalçın, A Milli Takım görevini resmen açıkl...

Vefa ve dua buluşması: Onsuz geçen iki yılın ardın...

YENİ Parti'nin isim davası! AYM itiraz için yenide...

AB’den Ukrayna krizi için iki seçenek







