Aracı kurtarmak isteyen teyze çocukları gölde boğuldu

Aracı kurtarmak isteyen teyze çocukları gölde boğuldu
Kandıra Kaymaz Erikli köyünde bulunan köyde yeni aldıkları off-road aracını denemek isteyen teyze çocukları çamura saplanan aracı kurtarmak isterken gölde boğularak hayatını kaybetti.
Kandıranınsesi.com'dan Ünal Cankurt'un haberine göre Yunus Aktaş (24) ve teyzesinin oğlu Mikail Akalan (41) bir arkadaşıyla beraber yeni aldıkları cip ile sık sık off-road yaptıkları Kaymaz Erikli Gölü mevkiine gitti.  Burada cipi denemek isteyen Yunus Aktaş’ın kullandığı 34 CRG 51 plakalı araç, çamura saplanınca teyzesinin oğlu Mikail Akalan’dan yardım istedi. İki arkadaş çamura saplanan aracı çıkartmak için çabalarken yanlarında bulunan diğer arkadaşları ise çekme halatı bulmak için olay yerinden ayrıldı.

Yardım çağırmaya gitti


İddiaya göre Yunus Aktaş aracı çamurdan kurtarmak için çalıştırdığı esnada Mikail Akalan da aracın üzerine çıktı. Bu esnada araç devrilerek sulara gömüldü. Aracı kurtarmak isteyen Mikail Akalan ve Yunus Aktaş otomobille birlikte çamura saplandı. Çekme halatı bulmak için giden arkadaşlarının geri dönerek durumu fark etmesi sonucu olay yerine itfaiye, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmaları sonucu aracın içinde olan Yunus Aktaş’ın cesedine ulaşıldı.

Yakınları sinir krizi geçirdi


Ekipler, tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından Mikail Akalan’ın da cesedine ulaşıldı. Akalan’ın cesedi de olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Asri Mezarlık morguna kaldırıldı.  Hayatını kaybeden Mikail Akalan'ın el konulan Bugün Televizyonu editörü Fatih Akalan'ın ağabeyi olduğu öğrenildi. 

  


Eşi hamileydi


Hayatını kaybeden Mikail Akalan’ın evli ve 2 çocuk babası, Yunus Aktaş’ın ise eşinin hamile olduğu öğrenildi. Aktaş ve Akalan’ın cenazeleri tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin memleketleri Erzurum’da toprağa verilecekleri öğrenildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

30 Kasım 2015 18:40
DİĞER HABERLER