BBP'li eski başkandan, uyku setli protesto

BBP'li eski başkandan, uyku setli protesto
BOLU'da BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan, toplumun şehit haberlerine gereken tepkiyi göstermediğini iddia ederek, kentin en işlek caddesinde bedava uyku seti dağıtarak protestoda bulundu.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçleri tarafından teslim alınma görüntüleri ve şehitlere sessiz kalınmasını BBP eski İl Başkanı Mahmut Alan ilginç bir eylemle protesto etti. İzzet Baysal Caddesi'nde üzerinde şehitlerin fotoğrafları ile 'Uyu Müslüman nasılsa vatan evladı şehit oluyor. Çocukları da babasız kalıyor' yazılı uyku setlerini sıralayan Alan, elinde teslim olan PKK'lıların fotoğraflarıyla 'Uyu Müslüman uyu, alın size benden bedava uyku seti' diyerek bağırdı. Alan'ın eylemini caddeden geçen vatandaşlarda meraklı bakışlarla izledi. Alan'ın bedavaya dağıttığı uyku setlerini kimse almadı.



Alan, vatandaşların şehitlere karşı duyarlı olmasını sağlamak için böyle bir protesto gerçekleştirdiğini belirterek, "Müslüman uyuyor biz de uyku tulumu veriyoruz. Bu ülkede vatan haini için herkes yürür. Şehit çocuklarına sessiz kalırlar. Dün teslim oldular. Bu kadar şehit çocuğu şimdi ne yapacak? PKK’lılara yazık da şehit çocuğuna yazık değil mi? Uyuyan Müslümana uyku seti bizden" diye konuştu.



Yaklaşık yarım saat boyunca protesto eylemini sürdüren Alan daha sonra uyku setlerini alarak caddeden uzaklaştı.

DHA

27 Mayıs 2016 17:01
DİĞER HABERLER