CHP'li Özkan: Gazetecilere yapılan baskı ve saldırılara 'yeter artık' diyoruz

CHP'li Özkan: Gazetecilere yapılan baskı ve saldırılara 'yeter artık' diyoruz
CHP eski Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Cumhuriyet tarihi süresince AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar gazetecilerin baskı altında olmadığını söyledi.

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya Manavgat'a gelen Özkan, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırının ülkedeki basın özgürlüğü bakımından utanç verici bir durum olduğunu kaydetti. Özkan, AK Parti'nin ileri demokrasisinin adının gazetecilere baskı kurma, sindirme, yıldırma ve kaba kuvvet olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin böylesi bir dönemi AK Parti iktidarında yaşadığını söyleyen Özkan, ülkeyi kutuplaştırma ve ötekileştirmeye bağlı insanların komşularına selam vermeye korkar hale getirildiğini ifade etti.

Özkan, 14 Aralık'ta Zaman gazetesi baskının ardından yaşanan sürecin ülkedeki basın özgürlüğü açısından üzüntü verici olduğunu kaydetti. Geçmiştede bu tür baskıların Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık'lara yapıldığını belirten Özkan, "Hidayet Karaca bir dizi filminden 10 ayı geçkin süredir Silivri Cezaevi'de tutsak durumda. Yine Gültekin Avcı köşesinde yazdığı yazılardan ötürü 2 haftadır cezaevinde. Hürriyet gazetesi basılıyor ve gazete çalışanları aleni tehdit ediliyor. Ahmet Hakan evine giderken yolu kesilerek kaba kuvvet uygulanıyor. İktidar gazetecilere zulüm ediyor. Halka zulüm ediyor. Hizmet Hareketi'ne 'vurun abalıya' diyerek etmedikleri zulüm kalmadı. Artık 'yeter' diyoruz. Özgür basın üzerinden elinizi çekin. Bir ülkede ifade ve fikir hürriyeti yoksa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Tüm ileri demokrasiye sahip ülkelerde basın özgürlüğü anayasal garanti altındadır. Bir ülkede gazeteciler özgür yazı yazamıyorsa kimse özgür değildir." şeklinde konuştu. CİHAN
04 Ekim 2015 17:41
DİĞER HABERLER