Davutoğlu, Amasya'da muhalefet parti liderlerini eleştirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Amasya'da düzenlenen mitingde muhalefet parti liderlerini eleştirdi.

Yavuz Selim Meydanı'nda partililere seslenen Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Amasya mitingini hatırlatarak, "Buraya geçen hafta Sayın Bahçeli gelmiş ve ağır hakaretler yapmış bana ve partimize. Yine şeref sayfasını burada açmış. Ben onun dediğini söylemek istemem.
Ben o şekilde ifade etmem çünkü ben Amasya'da Şeyh Hamdullah'ın o güzel edebiyle 'Edep Yahu' diye yazan hattı ile konuşurum. Her yerde 'Edep Yahu' derim ama bunların edepten nasibi yok. Buraya gelip hakkımızda hakaretler etmiş." dedi.

Konuşmasında Bahçeli'ye seslenen Davutoğlu şunları kaydetti; "2002 yılında AK Parti gelmeden önce devletimiz Fetret devrindeydi değil mi? Bizim ekonomimizi Bahçeli mi idare ediyordu, yoksa İMF memurumu? İMF memurundan talimat alanlar Amasya'ya gelip konuşamazlar. 28 Şubat zulmünden çıkmıştık ve 1999'dan itibaren MHP iktidardaydı. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, ikinci parti olduğu için kendisine 'gel Başbakan ol' diyor Fazilet Partisi. O Başbakan olup milletin emanetini almak yerine 'Katillerle işbirliği yapmam' diyen Rahşan Ecevit ile DSP koalisyonu kuruyor. Madem bu millete hizmet edecektin Başbakanlığı neden reddettin?"

"KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNA YATAR'

Türkiye'nin 13 yıl içerisinde Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın ve Orta Asya'nın merkez ülkesi olduğunu anlatan Davutoğlu, "Saray Bosna'da albayrak, akbayrak ile dalgalanıyor. Bizler bunları dediğimizde Osmanlıcı diye bizimle alay edenler birden Türkiye coğrafyasını keşfettiler.
Bre gafiller siz o coğrafya kitabını açmadan biz o kitabı yazmıştık. Afrika'da büyükelçilik açıyoruz, bize niye açtığımız soruyorlar. 'Somali'ye niye gidiyoruz'? diyen bunlar. Bizler iktidara geldiğimizde 12 tane büyükelçilik vardı şimdi ise 37 büyükelçilik var. Dünyada 166 temsilciliğimiz vardı, şimdi ise 226 temsilciliğimiz var. Kılıçdaroğlu bilmez ama duysun, albayrağı dünyanın her yerinde, 226 temsilcilikte dalgalandıran kim? Türkiye'yi merkez ülke yapan kim? Balkanlar'da dert olsa o derde koşan kim? Ortadoğu'da mazlumlara kucak açan kim? Kafkaları ve Orta Asya'yı Türkiye ile birleştirip Türk Dünyası Konseyi kuran kim? Coğrafyayı yeni keşfedenler duysunlar. Bakü Tiflis Ceyhan hattını kim kurdu? Hazar ile Akdeniz'i kim birleştirdi? Bunları bilmez çünkü Kılıçdaroğlu kış uykusuna yatar." şeklinde konuştu. CİHAN
21 Mayıs 2015 22:59
DİĞER HABERLER