"Genç bilimciler" projelerini sergiledi

"Genç bilimciler" projelerini sergiledi
ANKARA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) organizasyonu ile Ankarada gerçekleştirilen etkinlikte, "genç bilimciler" projelerini sergiledi.
     Ayrancı Anadolu Lisesinde düzenlenen Genç Bilimciler Proje Sergisinde, öğrencilerin, tarım, çevre, enerji, güvenlik, oyuncak, geometri, fizik, kimya, biyoloji, sağlık, din kültürü, yabancı dil, sosyoloji ve tarih gibi alanlarda geliştirdiği 40 proje izlenime sunuldu.
     Okul Müdürü Duran Şahin, "Okulumuz, TÜBİTAK tarafından pilot okul seçildi. Genç bilimcilerin, projelerinin sergilendiği bilim şenliğini başarıyla gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.
     Sergide, güneş enerjisiyle çalışan saat, alarmlı nabız ölçer, aynalı lamba ve yükselen tekerlikli sandalye gibi projeler dikkati çekti.
     TÜBİTAKın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 44. Araştırma Projeleri Yarışmasında sosyoloji dalında Ankara bölge birincisi seçilen "Gençlerin Terör Algısı" konulu çalışma da sergilendi.
     Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Yaşar Koçak ile diğer okullardan gelen misafir öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehtap Yılmaz - Rena Nuri
     Yayıncı: Necati Keleş
17 Mayıs 2013 15:00
DİĞER HABERLER