Güney Kore: Zika virüsünün ülkede yayılma ihtimali çok zayıf

Güney Koreli Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Zika virüsünün ülke içerisinde yayılma ihtimalinin çok zayıf olduğunu bildirdi.

Her geçen gün dünya gündeminde daha sık yer alan Zika virüsü, geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de de halkı korkutmuştu. Brezilya'daki iş gezisi sırasında virüsü kapan 43 yaşındaki bir vatandaşın ülkeye dönüş yaptığı sırada kendisinde Zika virüsünün tespit edilmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı ve tüm yetkililer harekete geçmişti.

Güney Kore Salgın Hastalık Kontrol Merkezi yetkilileri, söz konusu hastanın geçtiğimiz Şubat ayı sonlarında ülkeye giriş yaptıktan sonra, hasta olduğu süre boyunca herhangi bir sivrisinek ısırığına maruz kalmadığını belirtti. Dolayısıyla hastalığın sivrisinekler aracılığıyla diğer kişilere bulaşma olasılığının düşük olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca yetkililer, hastanın başkent Seul'ün 329 kilometre güneyinde bulunan Gwangju şehrindeki bir hastaneden birkaç günlük tedavinin ardından doktorların hastalığa dair herhangi bir belirti bulamaması sonucu taburcu edildiğini duyurdu.

Öte yandan yapılan açıklamada, karantina ofisinin ve doktorların, taburcu olan hastayı yakından takip edeceği ve düzenli olarak kontrollere tabi tutacağına da yer verildi.Cihan CİHAN
25 Mart 2016 14:49
DİĞER HABERLER