İşçileri grevi sürdürüyor

Şanlıurfa'da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) arıza ve bakım hizmeti veren taşeron firma çalışanlarının, 2 aydır ücretlerini alamadıklarını ve yeni asgari ücret farklarının ödenmediğini öne sürerek başlattıkları grev sürüyor.

DEDAŞ merkez binası önünde toplanan işçilere, DİSK ve bazı siyasi partiler de destek verdi. Konunun görüşülmesi üzerine DEDAŞ'ta yetkililerin toplantı yaptığı sırada slogan atan guruba destek vermek amacıyla DEDAŞ'a gelen Enerji Sen Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Keskin, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Keskin, "Yeni asgari ücret zammı işçilere yansımadığı gibi hak ettikleri maaşlarını da alamıyorlar. Bu konuda şirket yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle biz merkez ve ilçelerde olarak grevdeyiz. Bize verilen hiçbir söz tutulmadı. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir." dedi.

"EKMEK KAVGASINDAYIZ"

55 gündür işçi arkadaşlarının maaşa alamadığını aktaran Keskin, "Ekmek kavgasındayız. 55 gündür maaş ödenmiyor. 64. Hükümet bir zam açıkladı, ama arkasında durmadı. Bunların samimiyeti maalesef bu kadar. İş barısından bahsedenler, gazetelere demeçler verenler, bizden malum sendika diye bahsedenler bilsinler ki sonuna kadar işçi arkadaşlarının arkasında duracağız. Onların kölece çalıştırma koşullarına teslim olmayacağız. Anlımızın terini, çocuklarımızın geleceğini firmanın insafına bırakmayacağız." diye konuştu.

DEDAŞ İŞÇİLERİ İŞTEN ATMAKLA TEHDİT ETTİ

Bu arada Şanlıurfa'da yüklenici firma elemanı olarak AOB (Arıza Onarım Bakım) biriminde görev yapan bir gurup işçinin Perşembe günü başlattığı iş bırakma eylemi sürerken, Dicle EDAŞ'tan yapılan açıklamada, çalışanların tümüne yasaların öngördüğünün üzerinde zam verildiği, buna rağmen bir gurup çalışan tarafından haksız bir şekilde, üstelik Şanlıurfa halkını zor durumda bırakarak iş bırakma eylemi yaptığı ileri sürüldü.

Öte yandan eylemdeki AOB işçilerinin ortalama aylık ücretlerinin bin 900 lira olduğu belirlendi. Dicle EDAŞ yetkilileri, haksız bir talep üzerine başlatılan ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir şehirde yaşayan halkı zor durumda bırakan eylemin, bir an önce sonlandırılmasını istedi. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan Dicle EDAŞ'ın diğer tüm personeline yüzde 8 oranında zam yapıldığını kaydeden yetkililer, yüzde 29 gibi bir zam talep edilmesinin doğru bulunmadığını kaydederek, şu açıklamada bulundu: "Daha önce asgari ücret veya asgari ücretin altında alan işçilerin şu anda aldıkları en düşük aylık ücret bin 350 liradır. Halen eylemde bulunan işçilerin ise ortalama aylıkları zam sonrası bin 900 liradır. Bu şartlar altında iş başı yapmayan personelin sözleşmelerini feshetmekten başka çaremiz kalmayacak."Cihan CİHAN
29 Şubat 2016 20:15
DİĞER HABERLER