Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, vefatının 5. yılında mezarı başında anıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Erbakan'ın kabri başında dua etti. Anayasa Mahkemesi'nin tahliye ettiği gazetecilerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması hukuk devleti açısından çok talihsiz olmuştur." dedi.
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 5. yıldönümünde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katılımı ile Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı. Kamalak, Kudüs'deki Mescidi Aksa'dan gelen toprağı Erbakan'ın kabrine döktü. Kamalak, "Dün hocamızın Rabbine kavuşluğu gündü. Bugün ise 28 Şubat sanıyorum; tarihimizin en kirli darbelerinin postmodern darbenin gerçekleştirildiği bir gündür. 23 kamu bankasının içinin boşaltıldığı sürecin başlangıç günüdür. Birçoklarının milleti soymaya koyulduğu gündür." şeklinde konuştu.
"İSLAM COĞRAFYASI ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDE"
Ülkenin içine düşürüldüğü durumu biliyoruz diyen Kamalak, "Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki takip etmek bile mümkün değildir. Suruç olayları, İstanbul'daki patlamalar, Ankara'daki patlamalar, burada can veren insanlarımız aşağı yukarı 250'ye yaklaştı. Güneydoğu'daki fidan gibi gençlerimiz; asker, polis, korucu, vs. İkisini birlikte aldığımızda toprağa gönderdiğimiz fidan gibi gençlerimizin sayısı 500-600'ü buldu. Şuan İslam coğrafyası ateş çemberi içerisinde." dedi.
"CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI HUKUK DEVLETİ AÇISINDAN TALİHSİZ OLDU"
Cumhurbaşkanının gazetecilerin tahliyesi hakkındaki 'AYM'nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum' yorumunu değerlendiren Kamalak, şunları söyledi: "Mahkeme kararları kanunlardan, hatta anayasadan çok daha önemlidir. Çünkü kanunlar ve anayasa soyut normlar içerir. Mahkeme kararları ise o normun kanun hükmünün, anayasa maddesinin nasıl anlaşılması gerektiğini soyut biçimde ortaya koyar. Yani soyutu somuta dönüştürür. Nitekim bu alanda verilmiş zaten çeşitli kararlar var. Yargıtayımızın kararları var. Kısacası, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması hukuk devleti açısından çok talihsiz olmuştur. Özü bu. Belki biliyorum birileri bu cümlemden dolayı bana yükleneceklerdir. Ama bir hukukçu olarak doğruyu söylemek mecburiyetindeyim. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın asli görevleri toplama maddesi olan Anayasa'nın 104. maddesinde belirtilmiştir. Yasamayla, idareyle, yargıyla ilgili görevleri var. Bu görevlerin mezcetmesi toplumun ahenk içinde yaşamasını sağlamak için kamu kurumları arasında birliği, bütünlüğü sağlamasıdır."
Saadet Partisi tarafından yapılan anma törenine, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, eski meclis başkan vekili Yasin Hatipoğlu ve partililer katıldı.
Cihan CİHAN