Korona'ya yakalananlar bir daha hasta olur mu?

İngiltere'de Oxford Üniversitesi, 12 bin sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) geçirenlerin 6 ay içinde yeniden Koronavirüs olmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga devam ediyor. Dünya çapında virüs bulaşanların sayısı 55 milyonu aşarken, 1,3 milyondan fazla insan da yaşamını yitirdi. 

Bilim insanların da virüsle ilgili araştırmaları da tüm hızıyla devam ederken, en çok merak edilenlerden biri de yakalanan birinin ikinci kez olma ihtimalinin olup olmadığı yönünde… 

İngiltere'de Oxford Üniversitesi, Covid-19 yakalananların altı ay içinde yeniden Koronavirüs olmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı.

Oxford Üniversitesi, 12 bin sağlık çalışanının katıldığı bir Koronavirüs bağışıklığı araştırması gerçekleştirdi.

KISA SÜREDE NÜKSETMESİ ZOR

Araştırma ekibi, 12 bin kişinin 30 hafta boyunca takip edildiği araştırma sonucunda ortaya çıkan raporda, Koronavirüsü geçiren kişilerin kısa vadede tekrar Koronavirüs olmayacaklarından neredeyse emin olduklarını ifade etti.

Araştırma ekibi, Korona'dan iyileşen kişilerin 6 boyunca bağışıklık kazandığını belirterek elde ettikleri sonucu iyi haber olarak değerlendirdi.

Oxford Üniversitesi’nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve araştırma üzerinde çalışan David Eyre, "En azından kısa vadede, Covid-19 olan çoğu insanın tekrar olmayacağından emin olabiliriz. Enfeksiyondan korumanın daha uzun sürüp sürmediğini öğrenmek için çalışma devam ediyor.” dedi.

21 Kasım 2020 13:25
DİĞER HABERLER