Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne uygulama desteği!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne uygulama desteği!
Marmara Medya Merkezi uygulama ağını genişletiyor. Ay Yapım’dan hibe edilen 208 parça yayın ekipmanıyla Marmara İletişim öğrencileri iş hayatına başarılı bir şekilde hazırlanıyor.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Marmara Medya Merkezi öğrencilerin uygulama eğitimine katkı sağlayacak yeni yayın ekipmanlarına kavuştu.  Türkiye’de önemli televizyon programlarına imza atan “Ay Yapım” mobil reji, üç kamera, üç play out,  prompter, ışık sistemleri ve reji masası başta olmak üzere 208 parçadan oluşan yayın ekipmanını Marmara İletişim’e hibe etti. 

Marmara Medya Merkezi TV Stüdyosu’nda hibe protokol töreni gerçekleştirildi. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Selçuk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Devran,  Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çatay, Başkan Yardımcısı Kerem Çatay ve Genel Müdür Mithat Topaç katıldı. 

-“İletişim fakülteleri Marmara Medya Merkezi’ni örnek alıyor”-

Prof. Dr. Hasan Selçuk; Marmara Medya Merkezi’nin tüm iletişim fakültelerinin örnek aldığı bir konsept haline geldiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"120 öğrencinin maaşlı ve sigortalı olarak çalıştığı Marmara Medya Merkezi’nde üniversite televizyonumuz, her sabah canlı haber bülteniyle yayına başlıyor. Yeni alınan canlı yayın aracımız sayesinde Marmara Televizyonu artık üniversitemizin tüm noktalarından yayın yapabiliyor. Marmara Radyosu haftada 20’den fazla program ile günde 24 saat yayın yapıyor. Stüdyomuzdaki 20 adet aktüel kameranın yanı sıra diğer imkânlardan tüm öğrencilerimiz eşit biçimde faydalanabiliyor. İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Reuters ve Euronews gibi uluslararası kurumlarla kurduğumuz iş birlikleri sayesinde öğrencilerimiz mezun olmadan sektörle tanışmış oluyor.” dedi. 

Konuşmasında Ay Yapım şirketi tarafından hibe edilen 208 parça yayın ekipmanının, uygulamalı eğitim imkânlarını yeni bir seviyeye taşıyacağının altını çizen Prof. Dr. Selçuk, başta yayın sistemleri olmak üzere stüdyoda kullanılabilecek her türlü ihtiyaçları içeren teknik ekipmanların, öğrencilere yeni uygulama alanları sağlayacağını, bu sayede ikinci bir stüdyo kurma ve mobil reji ile farklı noktalardan yayın yapabilme imkânı elde edilebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Hasan Selçuk’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çatay ise “Biz okurken bu gibi imkânlara sahip değildik. Kamera ile ilk defa TRT de staj yaparken tanıştık. Umarım bu yayın ekipmanı işinize yarar ve eğitim hayatınıza katkı sağlar.” diyerek uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaptı.

Marmara Medya Merkezi’ni kuran ve öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sağlayan Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran da hibe edilen yayın ekipmanının eksiksiz bir şekilde öğrencilerin kullanımına sunulacağını ifade ederek, “Bu cihazlar depolarda bekletilmeyecek, titiz bir şekilde korunarak bozulana kadar öğrenciler tarafından kullanılacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hasan Selçuk ve Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından Ay Yapım yetkililerine plaket takdim edildi. İmza töreninin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı kokteyl düzenlendi.


15 Mayıs 2013 19:22
DİĞER HABERLER