Muğla ile Yunanistan arasında turizm çalışmaları

Muğla ile Yunanistan arasında turizm çalışmaları -Yunanistanın Sakız Adasından Muğlaya gelen belediye başkan yardımcıları ve dernek temsilcileri, ortak turizm çalışmaları için temaslarda bulundu
MUĞLA (A.A) - Yunanistanın Sakız Adasından belediye başkan yardımcıları ve dernek temsilcileri, Muğlaya geldi.
     Sakız Adasının belediye başkan yardımcıları Kostas Mundros, Dimitris Mantikos ve Rena Damigis ile Sakız Adası Tüm Ada ve Dernekler Birliği Başkanı Georgin Mantikos ve halkoyunları öğreticisi Sarantos Kostidis, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Gürpınarı ziyaret etti. Yunanlı ziyaretçiler, kültürel ziyaretin yanında turizm alanında da işbirliği yapmayı amaçladıklarını ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürpınar, Muğlanın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle turizmde ön planda olduğunu söyledi.
     Ege Denizinin Muğla ile Yunan vatandaşlarını birleştiren barış denizi olduğunu anlatan Gürpınar, "Muğla ile Yunanistan arasında turizm faaliyetlerinin gelişmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yunan adalarından bölgemize çok sayıda turist geliyor. Turizmde ortak hareket etmek her iki bölgenin de turizmde daha güçlü olmasını sağlayacaktır" dedi.
     Turizmden sorumlu Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Mundros ise Muğlanın çok güzel bir kent olduğunu söyledi. Ortak turizm faaliyetleri yürütmek istediklerine işaret eden Mundros, "Maviyle yeşilin bir arada bulunduğu çok güzel bir bölgede yaşıyorsunuz. Turizmde ortak hareket etmemiz her iki halkı da kalkındıracaktır. Bu amaçla çeşitli ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunacağız" diye konuştu.
     Ziyarete İl Genel Meclis üyeleri de katılarak konuk heyetle fikir alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
17 Mayıs 2013 14:10
DİĞER HABERLER