Muş'ta 'dijital eğitim' semineri verildi

Muş'ta 'dijital eğitim' semineri verildi
MUŞ (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Muş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan 175 eğiticiye ve kursiyerlere yönelik ilk defa 'Dijital Eğitim' semineri verdi.

Muş Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Süleyman Akgül, İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Gür, eğiticiler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, seminerin önemine değindi. Halk Eğitim ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nin önemli çalışmalar sergilediğini ifade eden Arslan, şunları söyledi: "Biliyorsun artık öğrenme imkanları artmıştır yani çağdaş iletişimin olduğu dünyada yaşıyoruz. Öğrenme alanları veya bilgiye ulaşım imkankarı artmıştır ve dolayısıyla bu konuda devletimizin, milletimizin imkanları geniştir. Bu konuda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz de sizlerin her türlü bilgiye ulaşması için elinden gelen gayreti göstermektedirler. Yaygın eğitim kurumlarımız olan Halk Eğitim ve Meslek Eğitim merkezlerimiz sizler için imkanları seferber etmişlerdir. Yaygın eğitim demek, her zaman her yerde bilgiye ulaşmak, her türlü eksik ihtiyaçlarımızı gidermektir. Bu konuda dijital ortamda yani bilgisayar ortamlarında iletişim veya bilgiye ulaşım gerçekten kolaydır."

"BİRÇOK PROJE GELİŞTİRDİK"

Milli Eğitim Bakanlığı faaliyetlerinden bahseden Bakanlık Temsilcisi Süleyman Akgül, "Bakanlığımızın faaliyetleri arasında yer alan yetişkin öğrenme ile ilgili Muş'ta gerçekleştirdiğimiz programa katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şunu belirtmek istiyorum; katılım gerçekten yüksek, bu kadar ilgiyi görünce de hepinize teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün burada bulunmamızın amaçlarından bir tanesi Türkiye'de hayat boyu öğrenme katılım oranının arttırılmasına yöneliktir. Yani 25-64 yaş aralığındaki vatandaşımızın eğitime katılım oranını arttırmaktır. Bu ihtiyaç nereden gündeme geldi; malum 2011 yılı itibarı ile Bakanlığımızın yapılandırılması gerçekleştirildi. Bu yapılandırma kapsamında örgün eğitim faaliyetleri iş ve işlevlerini yürüten genel müdürlüklerimiz ile yaygın eğitim iş ve işlevlerini yürüten genel müdürlükler ayrıldı. Tüm yaygın eğitim iş ve işlevleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze verildi." dedi.

Akgül, 25-64 yaş aralığındaki vatandaşlara yönelik yaygın eğitim faaliyetleri geliştirme noktasında birçok proje geliştirdiklerini vurguladı. Akgül, "Bunların başlıcaları 'Okullar Hayat Olsun', 'Yetişkin Öğrenme' projesi. Yetişkin öğrenme projesi kapsamında bugün burada bulunuyoruz. Ben Mili Eğitim Müdürlüğümüzün bizi sıcak karşılaması ve böyle güzel ortam hazırlamalarından dolayı diğer çalışanlara yönelik de kendilerine, Öğretmenevi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin hepinize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, öğrenmenin değerleri ve öğrenme fırsatlarına erişim, dijital eğitim ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Seminere katılan usta öğretici ve kursiyerler, eğitim programının verimli geçtiğini söylediler.


CİHAN
02 Mart 2015 15:41
DİĞER HABERLER