Türkiye'de sıradan adliye vakası

Çiftkurtlar Omototiv'in sahibi Mehmet Çelik'e 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla açılan davada hapis cezası verildi.
Çelikle birlikte üç kişi hakkında da aynı suçlamadan dokuz yıl hapis cezası verilmesinin ardından üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, istinaf mahkemesi Çelik hakkındaki tutuklama kararını kaldırdı.

Diken'den Ali Yılmaz'ın haberine göre, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına göre finans piyasasında faaliyet gösteren Ebru Kılıç, 535 bin liraya Mehmet Çelik’in şirketinden ‘Grand Cherokee’ marka cip aldı. Plakasını beğenmediği için de başka bir plaka ayarlanıp ayarlanamayacağını sordu. Şirket çalışanları da başka bir plaka ayarlayabileceğini söyledi.

Ardından da araç Kılıç'a teslim edildi. Plaka değişikliği nedeniyle aracın devir işlemleri yapılmadı. Kılıç aracı kullanırken, firma, Kılıç'ı 9 Kasım'da aradı ve servis-bakım nedeniyle aracı bayiye getirmesi istendi.

Kılıç da aracını 13 Kasım'da teslim etti ve yedek anahtarı çalışanları bıraktı. İlerleyen günlerde aracını almaya giden Kılıç'a, anahtarı teslim ettiği belirtilen kişinin işten ayrıldığı söylendi. Kılıç, aracını alamayınca süreci araştırdı ve aracının başka birisine devredildiğini ortaya çıkardı. 

Aracın 100 bin liranın altında bu kişiye satıldığını tespit eden Kılıç, soluğu mahkemede aldı.

Açılan dava sonucunda, beş kişiye dokuz yıl hapis ve 4 bin 500 TL para cezası verildi. Dört sanık tutuklanırken, Çelik hakkındaki tutuklama kararı istinaf mahkemesince kaldırıldı. Tutuklu sanıklardan R.H'nin de beraatine karar veren istinaf mahkemesinin kararıyla Çelik hakkındaki yakalama kararı kalkarken, üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


22 Ekim 2019 09:18
DİĞER HABERLER