TUSKON Başkanı Rızanur Meral'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "İnternette fişleme ve sansür yasasına" veto çağrısı..
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, İnternet Yasası'nın Türkiye'nin imajına ağır hasar vereceğini belirterek, "Dünyada imaj kolay oluşturulmuyor. Kaşıkla oluşturuluyor, ama kepçeyle kaybedilebiliyor. Şu anda böyle bir kaybetme aşamasında ve arifesindeyiz. Cumhurbaşkanımızın, iş dünyasının bu sesine kulak vererek, bu kanunu veto edeceğini biz bekliyoruz, umuyoruz ve kendisinden talep ediyoruz." dedi.
Rıza Nur Meral, TUSKON tarafından Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Doğu Afrika Ticaret Köprüsü'nün açılışının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ticaret köprüsünün katkılarından bahseden Meral, gündeme ilişkin soruları da cevaplandırdı. Meclis'ten geçirilmek istenen İnternet Yasası'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meral, "Bilgi toplumu olabilmek için bilginin hızlı transferi, bilgiye hızlı erişebilme, hızlı paylaşabilme çok önemli. Bunun da çağımızdaki en önemli aracı internet şu anda. Bu, ifadenin de çok önemli bir platformu. İfadenin serbest olmadığı toplumların ilerlemesi mümkün değil. Bilgiye ulaşımın da serbest olmadığı ülkelerin yine ilerlemesi mümkün değil. Biz, internette getirdiğimiz kısıtlamalarla bu yöndeki toplumumuzun gelişiminin, paylaşmasının, demokrasinin yerleşmesinin, otokontrol mekanizmasının, şeffaflığın önüne geçiyoruz. Bunu engellemiş oluyoruz. Bu Türkiye'ye direkt ve indirekt olarak iki zarar veriyor." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin imajına verilen ağır hasara dikkat çeken Meral, "Dünyada imaj kolay oluşturulmuyor. Kaşıkla oluşturuluyor, ama kepçeyle kaybedilebiliyor. Şu anda böyle bir kaybetme aşamasında ve arifesindeyiz. Şu anda dünya çoktan bu haberi paylaştı ve hem büyük bir hayretle hem de şaşkınlıkla paylaşıyorlar. Yani birçok demokratik reforma vesile olan, gerçekleştiren Türkiye'nin bu basamaklardan hızla geri düşüşünü yakından takip ediyorlar. Bu, hemen arkasından, maalesef Türkiye'ye gelecek yatırımcıların kafalarında soru işareti oluşturacaktır. Bu kaçınılmazdır." şeklinde konuştu.
Türkiye'ye yatırıma gelmek isteyenlerin de bu noktada çekincelerinin olacağına vurgu yapan Meral, "Bu gidişat acaba nereye kadar gidecek? Bu demokratik geriye gidişin ileri aşamaları da olacak mı?' diye insanlar durup bekleme durumuna geçecekler. Durmaları bile Türkiye için kayıptır bizim için. Onun için biz bu adımı Türkiye'ye zarar getirecek bir adım olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın, iş dünyasının bu sesine kulak vererek bu kanunu veto edeceğini biz bekliyoruz, umuyoruz ve kendisinden talep ediyoruz." dedi.
CİHAN