Akşam ve Güneş, Zaman’dan minibüslerle belge kaçırıldığı yalanını ortaya atmış, minibüsün de polis tarafından durdurulduğunu öne sürmüştü. Bu iftira üzerine açılan davada mahkemeye yazı gönderen Emniyet, “Bahsi geçen haberler ile ilgili herhangi bir tutanak ve belgeye rastlanmamıştır.” bilgisini paylaştı.
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra adeta yalan üretme merkezine dönen hükümet yanlısı gazetelerin bir yalanı daha çöktü. Zaman Gazetesi’ne iftira atıldığı bizzat Emniyet Müdürlüğü tarafından tescillendi. 10 Nisan 2014’te Akşam ve Güneş’te yer alan “Panik Zamanı”, “Zaman’ın savcısı” başlıklı haberlerde, hükümetin başlattığı cadı avının Hizmet’i paniklettiği ve Zaman’ın Yenibosna’daki merkez binasından minibüslerle belge kaçırıldığı yalanı uydurulmuştu. Haberde ayrıca Emniyet’e gelen ihbar üzerinde yapılmak istenen aramaya bir savcının engel olduğu iftirası atılmıştı. Haberin uydurma olduğu, İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’nün Mahkemeye gönderdiği yazıylf tescillenmiş oldu. Bakırköy Adliyesi 2. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne gönderilen 11 Şubat 2015 tarihli yazıda ‘Panik Zamanı’ başlığıyla yer alan habere ilişkin hiçbir delil olmadığı belirtildi.
Hükümetin kamu kurumlarında başlattığı tasfiye, ‘paralelle mücadele’ iftirası ile savunulmuştu. Bu gelişmeler üzerine Akşam ve Güneş’te baştan sona yalan olan bir haber kaleme alındı. “Cemaatin imamları tek tek yurtdışına kaçarken, arkalarında bıraktıkları belge, evrak ne varsa temizleme girişimleri sürüyor.” çarpıtmasını yapan iki gazete, Zaman binasında yer alan belgelerin minibüslerle kaçırıldığı yalanına sarıldı. Bu durumu da yaklaşan Maliye denetimine bağladı. Zaman’dan kaçırılan minibüsün polis ekiplerince durdurulduğunu da iddia eden Akşam, Bakırköy Adliyesi’nde görevli bir cumhuriyet savcısının aramaya engel olduğunu öne sürdü. Ayrıca savcı tarafından aramaya engel olunmasının bir tutanak ile tespit edildiğini savundu. Yandaş medyanın iddiaları üzerine açılan davada mahkeme, Emniyet’ten konuyla ilgili bilgi istedi. Mahkeme, haberde geçen telefon ihbarı ile ‘hayalî’ tutanakları sordu. TEM Şube Müdürlüğü’nden sunulan belge ile Akşam’ın bu iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Mahkemeye gönderilen yazıda, “Konu ile ilgili yapılan arşiv tetkiklerinde; bahsi geçen haber başlıkları ile ilgili olarak herhangi bir tutanak, bilgi ve belgeye rastlanmamıştır.” denildi.
‘ÖZÜR’ ÇAĞRISINA 333 GÜNDÜR CEVAP GELMEDİSöz konusu yalan habere tepki gösteren Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Akşam’ın o zamanki yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan’ı özür dilemeye davet etmişti. Ocaktan’a “Zerre kadar onurun varsa bugün Zaman’a yaptığınız iftirayı kabul et. Suçüstü yakalandınız çünkü.” diye seslenen Dumanlı’ya 333 gün geçmesine rağmen herhangi bir cevap gelmedi. Habere ilişkin olarak hiçbir delil ortaya koyamayan, iftirası Emniyet tarafından dahi tespit edilen Akşam suskunluğunu koruyor.