ABB konser davasında sıcak gelişe!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) 2021-2024 yılları arasında düzenlediği konserlere yönelik harcamalarda kamu zararı oluştuğu iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.
Mahkeme başkanı, dosyaya yeni bilirkişi raporunun ulaştığını bildirdi. Taraf avukatları ise rapora ilişkin yazılı beyanlarını mahkemeye sunduklarını belirtti.
SAVCILIK EK BİLİRKİŞİ RAPORU İSTEDİ
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamını talep etti.
Savcı ayrıca soruşturma ve kovuşturma aşamalarında hazırlanan bilirkişi raporları arasındaki çelişkilerin giderilmesi amacıyla ek bilirkişi raporu alınmasını istedi.
Sanık avukatları ise mevcut bilirkişi raporuna katıldıklarını belirterek yeni bir rapor alınmasının yargılamayı uzatacağını savundu.
AVUKATLAR: "KAMU ZARARI OLUŞMADI"
Sanık avukatları, son bilirkişi raporunda konserlerin piyasa rayiç bedellerine uygun gerçekleştirildiği ve kamu zararı oluşmadığı yönünde tespitlerin bulunduğunu ifade etti.
Avukatlar, bu gerekçeyle ek bilirkişi raporu alınmamasını, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını ve dosyanın esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için Cumhuriyet savcısına gönderilmesini talep etti.
3 SANIĞIN BAZI ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ KALDIRILDI
Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, bilirkişi raporları arasındaki çelişkilerin giderilmesi için ek rapor alınmasına hükmetti.
Mahkeme, sanıklar Hacı Ali Bozkurt, Onur Evren ve Selahattin Çelikkaya hakkındaki bazı adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.
Üç sanık hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasaklarının ise devamına karar verildi.
Duruşma 16 Aralık'a ertelendi.
NE OLMUŞTU?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, ABB'nin 2021-2024 yılları arasında gerçekleştirdiği 32 konser hizmet alımında 154 milyon 453 bin 221 Türk Lirası 60 kuruş kamu zararı oluştuğu ileri sürülmüştü.
Soruşturmanın ardından 14 kişi hakkında dava açılmıştı.
İddianamede, aralarında eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt'un da bulunduğu 8 sanık hakkında “zincirleme şekilde nitelikli zimmet” suçlamasıyla 31 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.
Diğer 6 sanık hakkında ise “nitelikli zimmet” suçlamasıyla 18'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ


Saray'ın 'seçim tarihi' açıklamasına tepki: 'Biz a...

Gergerlioğlu’ndan anneleri tutuklu kardeşler için ...

Bütçede dev açık: 9 ayda 1,8 trilyon lirayı aştı

İstanbul'daki sel felakentinden acı haber geldi: Ö...

Putin'den Avrupa'ya göz dağı: Avrupalı şirketlerin...







