Paskalya döneminde ateşkes olmayacak!

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Çarşamba, Nisan 1 2026
Paylaş
X Post
Moskova’dan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin Paskalya ateşkesi teklifine "net ve somut bir girişim" görmediklerini açıkladı.
Paskalya döneminde ateşkes olmayacak!

Samanyoluhaber.com - Moskova

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Zelensky sorumluluk almalı ve ateşkese değil, kalıcı barışa ulaşmayı sağlayacak kararları vermelidir" dedi.


Cephe tablosuna dikkat çeken Peskov, Rus birliklerinin tüm hatta ilerlediğini ve ateşkes kararının ertelenmesinin Ukrayna'ya daha ağır bir bedel ödettiğini vurguladı. "Bu karar daha sonra çok daha yüksek bir maliyetle alınacak, bunu defalarca, dile getirdik" dedi.


Ukrayna lideri, Paskalya tatili boyunca ateşkes ilan edilmesine hazır olduklarını açıklamıştı. "Devletimizin onurunu ve bağımsızlığını yitirmeksizin savaşı sona erdirmenin her formatını destekledik. Tam ateşkes, enerji ateşkesi ya da Paskalya ateşkesi her türlü formata hazırız" demişti.


Geçen yıl da benzer bir girişim yaşanmış, Rusya Devlet Başkanı Putin Paskalya ateşkesi ilan etmişti. Moskova’nın teklifini Ukrayna Kabul etmişti.