Sergen Yalçın, A Milli Takım'a imzayı attı!

⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 22 2026
Paylaş
X Post
A Milli Futbol Takımında teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın için imza töreni düzenlendi.
Sergen Yalçın, A Milli Takım'a imzayı attı!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Sergen Yalçın için TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi.


Törende Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da yer aldı. 


TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün A Milli Takımımızı 5 yıl sonra yeniden bir Türk teknik direktöre emanet etmenin gururunu yaşıyoruz. Sergen Yalçın herkesin yakından tanıdığı, Türk futbolu en değerli isimlerinden birisidir. Futbol bilgisi ve tecrübesini, A Milli Takım için kullanacaktır. Hocamız bu görevi kabul ederken, maddi konuları ön plana çıkarmaması, Milli Takım arzusu ve hedeflerinin göstergesidir. Hep birlikte başarı için çalışacağız.


Sergen Hoca'nın Milli Takım'ın hedeflerine ulaşmasında başarılı olacağına inanıyoruz.


Montella hocanın hakkını yemeyelim. Montella'dan sonra herkes hoca adayı koydu basında. 6-7 isim yazıldı basında ama o listelerin hiçbirinde Sergen Yalçın yoktu. Keramet burada herhalde. Ben önce Sergen Yalçın'ın adamlığına, delikanlılığına güveniyorum. Zekası zaten başka. Biliyorsunuz ayağıyla basket atan bir adam. Üstün başarılar yaşayacağına inandığımız için tercih ettik. Hakkında ileri geri konuşanlar da var. Kendisine de söyledim; daha çok çalışarak bunlara cevap verebilirsiniz.


'Çok güzel günler bizi bekliyor'

Sergen Yalçın'ın açıklamaları ise şöyle:


"TFF Başkanı ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bugün kariyerimin en önemli günü. Bundan sonraki süreçte çok başarılı günler yaşayacağımızı ümit ediyorum. İnşallah başarılı oluruz. Herkese ihtiyacımız var bundan sonraki süreçte. Umarım çok güzel günler bizi bekliyor.


Futbolda işler iyi de gidebilir, kötü de gidebilir. Değişkenliği çok olan bir spor. Ben artık halkın ve herkesin teknik direktörüyüm. Ben o duygunun ve arzunun geri geleceğini ve halkımızın milli takımın peşinden yeniden koşacağını düşünüyorum. O duygu ve heyecanı tekrar getireceğimize inanıyorum.


Hocanın Türk olması çok önemli diye düşünüyorum. Çünkü oyuncularımız da Türk. O duyguyu çok daha kolay geçirebileceğimizi düşünüyorum. Kapımız tüm oyunculara açık. O yüzden herkes rahat olabilir."