İş kazasında ölen BEDAŞ görevlisi son yolculuğuna uğurlandı

Eyüp'te tadilat için gittiği yerde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden BEDAŞ görevlisi Deniz İçli, ailesi ve yakınları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına konuşan Deniz İçli'nin ağabeyi Fevzi İçli, kardeşinin ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek BEDAŞ'ı sorumlu tuttu.

Geçtiğimiz günlerde Göktürk'te bir elektrik arızasını tamir için giden ve elektrik akımına kapılarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden BEDAŞ görevlisi Deniz İçli, son yolculuğuna uğurlandı. İçli'ye son yolculuğuna, Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen törenle ailesi, yakınları ve iş arkadaşları uğurladı. Cenazede eşinin fotoğrafına sarılan Deniz İçli'nin eşi Yaprak İçli, gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze töreni öncesi basın mensuplarına konuşan Deniz İçli'nin ağabeyi Fevzi İçli, "Burada BEDAŞ'ta çalışan arkadaşlar var. Ne yaptıklarını, nelere imza attıklarını kendileri ifade ediyorlar. Adam hem şoför hem direğe çıkıyor. Adamın B sınıfı ehliyeti var, kamyonet kullanıyor, ceza yiyor, o cezayı da kendisi ödüyor. Bu adam bir defa şoför değil ki bu adam teknisyen. Bundan on sene on beş sene önce bu vakalar yaygın mıydı? Değildi. Niye değildi çünkü kadrolaşma vardı. Anahtar bir kişide olurdu, o vatandaş onu ölçer, biçer, keser görevini yapar gelir, ondan sonra elektrik verirdi. Ama şimdi taşeron ben nasıl daha fazla kar yaparım diye uğraşıyor. Malzemeden, her şeyden çalıyor. Benim elektrik işinde çalışan arkadaşlardan buradan talebim, kadrolaşma olması lazım, güvenli iş ortamının sağlanması lazım. Çünkü onlar da rahatsızlar. Bugün Denizler yarın Hasanlar, Hüseyinler diğer arkadaşlar ölecekler. Biz bu acıları çektik ama başkaları çekmesin diye sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Arkadaşlarının anlattıklarına göre o akşam orada çalışma olmuş, diğer gelecek ekibe şuraya elektrik verdik şurada elektrik var bilgisi verilmemiş. Aslında bir gün önce çalışan arkadaşlar, sabah gelecek arkadaşlara burada elektrik var veya yok diye duvarlarda panolar varmış panolara yazıyorlarmış. Şu şu çalışmayı yaptık diye. Diğer gelen arkadaş da önlemini alıp çalışmayı devam ettiriyormuş. Ama şuan gördük ki olayda kasıt demiyeyim de ihmal var. Kim ne derse desin onlar da biliyorlar ihmalin olduğunu. Çünkü ekiplerde mesela 3 kişi olması gerekiyor bir tanesi şoför iki tanesi teknisyen arkadaş. Ama şimdi ne yapıyorlar, bazı yerde bunu gerçekleştirmişler iki kişiye düşürmüşler. Şahıs hem araba kullanıyor, sonra geliyor kepçeyi kaldırıyor yorgun argın işleri yapıyor. Bunların hepsi katil. Bunların önlemini almayanlar, ben nasıl daha çok kar yapacağım diye düşünen arkadaşlar... bu arkadaşların anaları ağlamaması için gerekli önlemlerin alınması lazım." dedi.

Adli Tıp'tan cenazenin alınması için BEDAŞ tarafından gönderilen raporu almaya giden ailenin BEDAŞ'a alınmadığını belirten DİSK Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin ise, "Cenazeyi Adli Tıp'tan alamıyorduk. Alamama gerekçesi ise BEDAŞ'ın olayla ilgili tuttuğu iş kazası raporunun ulaşmamış olması. Biz hızlandıralım dedik. İşi hızlandırmak için BEDAŞ'a gittiğimizde ailenin burada olduğunu sendikacı olduğumuzu söylememize rağmen kapıda bir güvenlik ordusuyla karşılaştık. Ne arabayı içeri alabildik ne aileleri içeri alabildik. Aileleri içeri dahi aldırmadılar. Böylesi insana yakışmayacak bir tutum. BEDAŞ devletteyken bu tür tedbirler alınıyordu fakat özel sektördeyken en yüksek teknolojiyi veriyoruz diyorlar ama arkadaşlarımızın iş yükünü artırdılar. Daha önce arızalara 3 kişi çıkarken şimdi 2 kişi çıkacaksınız aynı zamanda şoförlüğü de siz yapacaksınız şeklinde bir baskı ve dayatmayla karşı karşıyalar. Normalde bu arkadaşlar, ağır şartlarda çalıştıkları için dinlenme odalarına kadar olması gerekiyor ama bunların hiçbirini Cengiz – Limak – Kolin yerine getirmiyor. Ve sürekli çalışın, çalışın baskısı var. Kaç yıllık deneyimli personel olmasına karşın oan en küçük bir yorgunluk insan hayatına mal oluyor. İşte bu da bunlardan birtanesi. Bu işin sorumlularının peşini bırakmayacağız. Bu BEDAŞ'ta ilk kez yaşanmıyor. Memlekette işçi sağlığı ve güvenliği diye bir yasa var ama uygulanmıyor." ifadelerini kullandı.


CİHAN
23 Kasım 2015 18:09
DİĞER HABERLER