NATO Zirvesi için şu ana kadar 11 milyar 579 milyon 319 bin TL harcandı

7-8 Temmuz’daki Nato Zirvesi'nin maliyeti günden güne artıyor. Zirve için havalimanı yenilendi, yollar yapıldı, dikey bahçeler inşa edildi, binaların dış cephesi makyajlandı, protokol yoluna dikilmek üzere Konya, Elazığ, Manisa, Samsun ve Amasya’dan 225 bin TL’ye ağaç ve fidanlar da getirildi, 801 bin 325 TL masrafla dikildi. Yıllardır yapılmayan yollar asfaltlandı. Binaların dış cepheleri makyajlandı.
Ankara’da temmuz ayında düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde hazırlık çalışmaları hız kazandı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre zirvede görev yapmak üzere Ağrı’dan 1 milyon 27 bin 500 TL masrafla ek polis ekipleri de getirilecek. Ankara’da toplam 40 bin polis görev yapacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Emek yerleşkesinde 498 bin TL’ye dış cephe bakımı yapıldı. NATO Zirvesi için şu ana kadar yapılan görünür harcamalar 11 milyar 579 milyon 319 bin TL oldu.
Başkent’te daha estetik görüntü sağlanması için NATO Zirvesi güzergahına dikey bahçe yapılıyor. Bunun için Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından 69 milyon 848 bin 198 TL çıktı.
Konukların ineceği Etimesgut Havalimanı’nın PAT sahaları onarımı ve konukevinin maliyeti ise 5 milyar 535 milyon TL oldu. Protokolun kullanacağı havalimanının yolu için kasadan 3 milyar 971 milyon 364 bin TL ödendi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI











