Uzman çavuşun katliamında kahreden detay: Defalarca şiddet görmüş, 4 kez aile evine sığınmış

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 15 2026
Paylaş
X Post
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde evli olduğu uzman çavuş Musa Gezer tarafından annesi ve iki kardeşiyle birlikte öldürülen Gülşen Gezer'in, daha önce 4 kez şiddetten kaçarak aile evine sığındığı ortaya çıktı. Gezer'in boşanma davası açtığı, barışma tekliflerini reddettiği belirtildi.
Uzman çavuşun katliamında kahreden detay: Defalarca şiddet görmüş, 4 kez aile evine sığınmış

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uzman çavuş Musa Gezer, evli olduğu Adilşah (Gülşen) Gezer ile kayınvalidesi Habiba Demir, kayınbiraderi Gökhan Demir ve baldızı Keve Demir'i silahla öldürdü. Gezer, aynı silahla önce başına, ardından göğsüne ateş ederek ağır yaralandı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gezer'in tedavisi sürüyor.

Saldırıda yaşamını yitiren Gülşen Gezer ile annesi, kız kardeşi ve erkek kardeşi yan yana defnedildi. Evde bulunan herkesin hayatını kaybetmesi nedeniyle saldırı anına ilişkin yakınlarının bilgi sahibi olmadığı belirtildi.

20 gün önce ailesinin yanına geldi

AmidaHaber'in aktardığı yakınlarının verdiği bilgiye göre Gülşen Gezer, 13 yıllık evliliği boyunca fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldı. Gezer'in daha önce 3 kez aile evine sığındığı, ancak aile büyüklerinin araya girmesiyle Musa Gezer ile barışmak zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Musa Gezer'in en küçüğü 5 yaşında olan 3 çocuğa da fiziksel şiddet uygulamaya başlaması üzerine Gülşen Gezer, Kurban Bayramı'ndan kısa süre önce Şemdinli'ye gelerek 4. kez ailesinin evine sığındı. Boşanma kararı alan Gezer, avukata vekalet verdi ve 1 Haziran'da boşanma davası açtı.

Barışmayı kabul etmedi

Gülşen Gezer'in ailesinin evinde kaldığı süreçte Musa Gezer'in telefonla "barışalım" ısrarında bulunduğu belirtildi. Ret yanıtı alan Gezer, olaydan 4 gün önce 5 yaşındaki çocuğunu da yanına alarak İstanbul'dan Şemdinli'ye geldi.

Aile büyüklerinin araya girmesiyle saldırıdan bir gece önce Gülşen Gezer ile görüşme yapıldı. Ancak Gezer'in barışmayı kesin bir dille reddettiği, bunun üzerine aile büyüklerinin evden ayrıldığı aktarıldı.

Aile evine giden Musa Gezer, Gülşen Gezer ile annesi ve iki kardeşini öldürdü. Gülşen Gezer'in babası ile iki kardeşinin ise üzüm bağına gittikleri için saldırıdan kurtulduğu öğrenildi.